meisje klein

Als er nooit meer een morgen zou zijn…

‘En de zon viel in slaap met de maan..’ Dikke kans dat jij net in je hoofd de songtekst afmaakte, want vrijwel iedereen kent dit bekende nummer van Marco Borsato. Maar heb je wel eens echt goed nar de tekst geluisterd?

Tot een paar jaar geleden was dit liedje voor mij gewoon ‘een mooi nummer’, net zoals ik zoveel liedjes mooi vind. Maar het veranderde op die dag dat ik in de auto zat, op weg naar mijn werk bij Apeldoorn Marketing.

Stel je dromen niet uit 

Begrijp me goed, met mijn werk bij Apeldoorn Marketing was niks mis. Maar voelde mijn werk belangrijk? Zou ik het ook doen als ‘ik nog maar één dag had te gaan?’ Nee, zeker niet. Ik had en heb iets belangrijkers te doen. Misschien herken je dat wel. Je hebt mooie dromen, maar wacht op hét moment om er ook daadwerkelijk moeite voor te doen. Overdag ben je druk met werk of met je kinderen en ’s avonds ben je moe, de hort op of achterstallige was aan het vouwen. En zo vliegen de dagen voorbij…

Toen, op dat moment in de auto, wist ik dat niet langer moest wachten. Het leven is niet maakbaar en hoewel ik hoop dat ik nog heel lang hier mag zijn, weet ik ook dat het leven zomaar voorbij kan zijn. En wat heb ik dan achtergelaten?

Sisterz Online 

Precies om die reden ben ik met deze website, Sisterz Online, begonnen. In mijn werk als journalist heb ik de afgelopen jaren al veel krachtige, prachtige en kwetsbare vrouwen geïnterviewd. Verhalen die anderen mochten bemoedigen, inspireren, soms ook laten relativeren. Dat wil ik ook met Sisterz. Eerlijke verhalen over het leven. Over de liefde en de blijdschap, maar zéker ook over kwetsbaarheid, verdriet en onzekerheid. Doe je mee?

PS: dat lieve meisje op de foto ben ik 🙂 

Laat een reactie achter