muziek bij ademsessie

Drie liedjes die me raken in de zoektocht naar mezelf

Als je me een beetje volgt hier op Sisterz of op social media, weet je dat ik veel bezig ben met persoonlijke ontwikkeling. De ademsessies die ik volg bij Moshe traumabevrijding, zijn hier een onderdeel van. En laten daar nou net prachtige liedjes bij zitten. Ik deel ze graag met je.

Gisteren had ik mijn tweede sessie bij Rens Wegerif, eigenaar van Moshe traumabevrijding. Eerder schreef ik al over de eerste keer dat ik daar was.

Verbonden ademhalen

Net als de vorige keer, eindigden we gisteren ook met een half uur verbonden ademhalen. Hierbij speelt muziek een belangrijke rol. Er zit een opbouw in de playlist en dus ook in het ritme van je ademhaling. Na die dertig minuten ga je rustig terug naar je eigen ademhaling. Dat blijft zo’n bijzonder moment! En bij mij hét moment dat de tranen komen. Elke keer op hetzelfde liedje. Dit is ‘m:

Xavier Rudd – Spirit Bird

The Wanderer – Aren’t you meant to fly

Zijn we niet gemaakt om gewoon te vliegen? Zijn we niet gemaakt om in ons licht te staan? Zijn we niet gemaakt om te doen wat in ons hart goed voelt? Het zijn geen vragen die we aan de buitenwereld moeten richten maar allereerst (en altijd) aan onszelf. En waarom pas morgen en waarom niet nu?

Klinkt prachtig toch? Maar soms gebeuren er dingen in je leven, waardoor je die onbezorgdheid kwijtraakt. Laat dit een mooie reminder zijn.

Ludovico einaudi – Experience

Deze komt tijdens mijn ademsessie niet voorbij, maar hoorde ik tijdens een inner journey met business mentor Sharon Bolander. Dit liedje bracht mij langs zoveel momenten dat het even zwaar was. Het is het perfecte liedje om je even lekker op te laten gaan…

Ik geef toe: je moet wel een beetje in de stemming zijn om deze liedjes te luisteren. Daarom staan onder andere Bizzey, musicalmuziek uit Les Miserables en gospel net zo goed op repeat.

Wat vind jij van deze nummers?

Laat een reactie achter