Lichtpuntjes Lisa Kroon

In the spotlight: Lisa van ‘Lichtpuntjes’

Soms kom je van die pareltjes tegen waarvan je denkt: dit zouden meer mensen moeten weten. Dat kan een (duurzaam) product zijn, een bijzondere dienst of een prachtig plekje. In deze rubriek zet ik mijn vondsten graag in de spotlights. Vandaag: Lisa Kroon van Lichtpuntjes

Wie ben je en wat doe je? 

Lisa Kroon met kaart Lichtpuntjes “Mijn naam is Lisa, 32 jaar en in 2018 ben ik begonnen met mijn bedrijf Lichtpuntjes. Een webshop vol troostcadeaus en pakketten die je direct kun sturen naar iemand die wel een lichtpuntje kan gebruiken.”

Hoe is Lichtpuntjes ontstaan?

“In 2014 verloor ik mijn ouders plotseling tijdens de ramp met de MH-17. Ik was 23 jaar, net afgestudeerd en woonde op een klein studentenkamertje van 7m2. In één klap was ik mijn veilige haven kwijt. Een periode van pijn en verdriet volgde. Maar ook een tijd van verbinding, liefde én heel veel lichtpuntjes.

De vrienden die dagelijks even op bezoek kwamen, de buurvrouw die regelmatig langkswam met een boodschappentas vol eten, dat ene onverwachte kaartje op een doordeweekse dag: zonder die lichtpuntjes had ik niet gestaan waar ik nu sta. Die ‘kleine gebaren’ zorgden ervoor dat ik uit dat diepe dal kon kruipen.

Stoffigheid

Aan de andere kant zag ik ook hoe machteloos mijn omgeving zich soms voelde. In mijn ogen is er in onze maatschappij vrij weinig ruimte voor de moeilijke momenten in het leven. Voor elke gelegenheid zijn er mooie producten op de markt: geboorte, trouwen, een verjaardag of jubileum… maar een mooie troostkaart of ander troostgeschenk om iemand een hart onder de riem te steken, is moeilijk te vinden. Als ik denk aan hoeveel dubbele, ietwat stoffige rouwkaarten we destijds kregen… Het is natuurlijk lief bedoeld, maar het mag wel wat lichter en eigentijdser. Er is meer dan alleen grijs, wit en zwart.”

Welke product of dienst bied je aan?

troostpakket Lichtpuntjes“Bij Lichtpuntjes vind je onder andere rouwkaarten met een gekleurd randje, maar ook troostcadeaus en troostpakketten om te geven aan iemand die een dierbare is verloren, ziek is, of een moeilijke tijd doormaakt. We bieden vooraf samengestelde troostpakketten aan, maar je kunt ook zelf een troostpakket samenstellen. Mét handgeschreven kaartje met jouw persoonlijke boodschap erop, als je wilt. Dat maakt het nog specialer om uit te pakken.”

Wat maakt jouw product/dienst bijzonder?

“Alle producten zijn met veel zorg en aandacht uitgekozen. Het zijn geen standaard troostkaarten die je bij elke supermarkt vindt. Daarnaast kun je deze producten ‘voor altijd’ te bewaren. De kaarten lijst je in en geef je een mooi plekje aan de muur, in het glas van de geurkaars zet je na het opbranden een waxinelichtje en de droogbloemen fleuren elke ruimte in je huis op.”

Wie is je doelgroep & wat is je missie?

“Eigenlijk iedereen, omdat we vroeg of laat allemaal een keer te maken krijgen met verlies. Ik merk dat veel van mijn klanten zelf een verlies hebben meegemaakt. Daardoor weten zij hoe belangrijk het is om een lichtpuntje voor iemand te zijn. Ik hoop ook mensen te bereiken die (gelukkig) zelf nog weinig tegenslagen hebben gekend. Een leuke uitdaging!”

Wat is het lievelingsproduct uit je aanbod?

“Lastig! Als ik moet kiezen, dan kies ik voor het ‘troostpakket – lichtpuntje bij gemis’. Het is een pakketje met een drieluikkaart inclusief troostgedicht en een prachtig lichtje dat door de warmte van de kaars de vogeltjes laat ‘vliegen’. Het is het meest verkochte product uit mijn webshop.”

Wat is je droom voor Lichtpuntjes?

Lichtpuntjes Lisa Kroon“Een fysiek troostcadeau ontvangen is natuurlijk een heel lief gebaar, maar het allerbelangrijkste is dat we met elkaar blijven verbinden en elkaar steunen door te praten, luisteren, een fijne wandeling samen te maken en er gewoon voor iemand zijn wanneer dat nodig is. Ik hoop dat ik met Lichtpuntjes zoveel mogelijk mensen weet te inspireren. Zo wordt de wereld letterlijk een stukje lichter.”

Beeld: Maureen Brinkhof

 

Ken jij iemand die wel een lichtpuntje kan gebruiken? Met de code ‘Sisterz2023’ krijg je 5% korting op je bestelling

Laat een reactie achter