meeschrijfverhaal

Meeschrijfverhaal deel 3: “Wat moet zij nou van hem?”

Verward en ontroostbaar: zo trof Sara haar zus aan op een grauwe cementvloer. Ze blijkt een groot probleem te hebben. Als Sara daar ’s avonds met haar man over wil praten, krijgt ze gelijk nul op rekest.

“Het glas wijn dat ik voor mezelf heb ingeschonken, smaakt goed. De verdovende werking doet me even vergeten in wat voor hel ik ben beland. Nou ja, niet ik, maar mijn zus. Hoe kan ik haar in vredesnaam helpen?

Vanuit mijn ooghoeken kijk ik naar Pim. Ik zie dat hij ouder wordt. Zijn slapen worden grijzer en de eerste rimpels worden zichtbaar. Maar woest aantrekkelijk is hij nog steeds. Zou hij dat andersom ook vinden? Hij komt soms zo bot en ongeïnteresseerd uit de hoek.

Terwijl hij naar de keuken loopt om een biertje voor zichzelf te halen, zie ik zijn telefoonscherm oplichten. Nieuwsgierig als ik ben, kijk ik wie hem op dit tijdstip nog belt.
Het is Ellen, mijn zus. Wat moet zou nou van hem?”

Laat een reactie achter