ongemak op vakantie

Ongemak op vakantie: dit maakten jullie mee

Een huisje dat – op z’n zachtst gezegd – niet helemaal aan de verwachtingen voldoet, een bikinitopje dat losschiet terwijl je van de waterglijbaan zoeft of de eerste avond al een voedselvergiftiging oplopen: er kan van alles misgaan op vakantie. Deze ongemakkelijke momenten maakten jullie mee. 

Chantal: “De poep zat werkelijk overal”

“Tijdens onze zomervakantie in Frankrijk vorig jaar besloten wij om uit eten te gaan op de overwegend Nederlandse camping een klein stukje verderop. Onze eigen camping was vooral Frans en in het restaurant was het assortiment nou niet bepaald uitgebreid. Daar aangekomen zag ik carpaccio op de kaart staan, dus ik was helemaal blij.

Op een gegeven moment moest onze dochter van bijna vijf plassen. Prima, ik liep even met haar mee. Maar zodra ik weer terug kwam lopen, zag ik mijn vriend met paniek in z’n ogen. Ik zag al snel wat er aan de hand was: onze zoon van bijna 2, zittend in zo’n bekende witte kinderstoel, zat letterlijk in de kak. De poep zat werkelijk o-ver-al. Hij had blijkbaar van achteren ook nog eens over de bovenrand van zijn luier heen gespoten, want ook op het grind lag overal poep.

Door de grond zakken

Ik had uiteraard reservekleren mee, maar geen reserveshirtje. Want hoe vaak gebruikten we dat nou nog? Gelukkig had ik wel een vestje mee, voor als het wat kouder zou worden. Mijn vriend heeft hem met kinderstoel en al naar de wc getild. Daar was geen verschoningsplek en al met al is ‘ie een half uur met hem weggeweest. Precies toen hij met hem weg liep kwam ons hoofdgerecht, dus vriendlief had koud eten. Het verhaal ging al snel rond onder de restaurantbezoekers. Ik had wel door de grond willen zakken.

 “Er liep een heel spoor over de glijbaan heen”

Aan het eind van onze vakantie besloten we daar nog eens te eten. Uiteraard had ik reservekleren mee – inclusief  een shirtje – want dit zou ons niet nog eens gebeuren. Na het eten wilden de kindjes nog even spelen in het naastgelegen speeltuintje. Prima. Maar op het moment dat onze zoon op de glijbaan ging zitten, zag ik ineens wat op zijn been. En ja hoor, precies hetzelfde verhaal. Wéér was alles aan de achterkant boven zijn luier uit gekomen. En alsof dat nog niet erg genoeg was,  liep er ook nog eens een heel spoor over het hele speeltoestel heen. Paniek! En dan was ik ook nog eens de luierdoekjes vergeten..

Vriendlief rende naar zijn auto en vond daar een pak uitgedroogde doekjes. Beetje water erbij en ze waren weer bruikbaar. Pfiew! Helaas was de speeltuin omringd door caravans. Met Nederlanders. De spelende kindjes begonnen al snel te roepen: ‘Ieeewwww! Er zit poep op de glijbaaaaan!’ Ik ben uiteindelijk met onze zoon naar het sanitairgebouw gegaan en heb hem in een kinderbadje gezet. Ik had dan wel geen handdoeken mee, maar gelukkig wel twee luiers waarmee ik hem af kon drogen. Het verhaal bleek – net als de vorige keer – als een lopend vuurtje te gaan, dus zodra ik hem schoon en droog had, zijn we snel weggegaan. We vonden het een super leuke camping, en hebben heel even overwogen dit jaar daar te boeken, maar we hebben het toch maar uit ons hoofd gelaten…”

Anoniem: “Ik viel in het water, met hoortoestel en al”

“Tijdens onze vorige vakantie hadden we een huisje aan een meer met aanlegsteiger. Het water zag er best ondiep uit. En hoewel ik de kinderen had gezegd dat ze niet in het water mochten, deed ik dat zelf wel. Maar wat bleek: in het water lag een soort drijfzand. Dus ik zakte met kleren, hoortoestel en al in het water. Terwijl mijn been wegzakte in het ijskoude water, probeerde ik mijn hoortoestel boven water te houden. Ondertussen probeerde ik weer aan land te komen. Het was niet diep genoeg om te zwemmen, maar afzetten lukte ook niet, omdat ik telkens wegzakte. Uiteindelijk ben ik er gelukkig uitgekomen. De kinderen zijn wel extra alert op wat er in het water kan gebeuren. Heeft het toch nog iets goeds voortgebracht.”

Susan: “Tot overmaat van ramp ging de lamp uit”

“Ik was met mijn man in Rome, bij het metrostation. Ik houd niet van openbare wc’s, maar ik moest zó nodig plassen, dat ik toch maar ben gegaan. Het was heel vies, maar tot overmaat van ramp ging de lamp ook nog eens uit. Ik had geen telefoon mee, dus ik kan ook niet even met de zaklamp van mijn mobiel bijschijnen. In het pikkedonker en op de tast heb ik de uitgang gezocht. Die ik niet kon vinden, trouwens. Wat een horror!”

Mirjam: “De verhuurder bleek een forse longpatiënt te zijn”

“Ik heb een paar van zulke ervaringen. Zoals die keer dat we dachten een leuk vakantiehuisje te hebben gehuurd. De werkelijkheid viel nogal tegen. Er lagen dode motvlinders in de koelkast en het toilet bleek in de fietsenschuur te zitten. Moesten we dus buitenom als we even naar de wc wilden.

Of die keer dat we een appartement hadden gehuurd en de verhuurder erboven woonde. Hij bleek een forse longpatiënt te zijn en was elke ochtend flink aan het rochelen.

Ook leuk: die vakantie waarbij we na een dagje uit terugkwamen in het hotel en al onze spullen waren ingepakt door het hotelpersoneel. We hadden ons vergist: we hadden die dag al moeten uitchecken, in plaats van de volgende dag..”

Laat een reactie achter