Over Sisterz Online

Ik ben Janet Freriks, oprichter van Sisterz Online. Fijn dat je er bent!

Het is zover

Ik wilde het al jaren: een online plek creëren waar vrouwen waardevolle verhalen met elkaar delen. Rauw en puur, zonder opsmuk. Verhalen van rouw, verlies en pijn, maar ook van geloof, hoop en liefde. Een community bouwen waar je gezien wordt – en waar je goed bent zoals je bent. Waar vrouwen elkaar bemoedigen door op elkaars verhalen te reageren. Een plek waar je niet alleen goede verhalen vindt, maar ook lieve gedichtjes en mooie duurzame producten. Kortom: een plekje die de wereld weer een stukje mooier maakt.

Van leven naar overleven

Janet Freriks, oprichter Sisterz OnlineDat ik ruimte wil geven aan verhalen die gaan over rouw, verlies en pijn, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Inmiddels ben ik oprecht gelukkig, maar dat was een aantal jaar geleden echt wel anders. Nog geen tien jaar geleden bestond mijn leven voornamelijk uit overleven. Mijn chronische ziekte (fibromyalgie) vermorzelde niet alleen mijn dromen, maar ook mijn zelfbeeld. Ik leefde een leven dat ik niet wilde leven. Ik was iemand die ik niet wilde zijn. Maar de enige die dit kon veranderen… was ik zelf.

Wat mij hielp in dit proces, was het opschrijven van mijn persoonlijke verhaal. Dat deed pijn, maar het luchtte ook op. Ik stopte het niet meer weg, maar het mocht er zijn. Het móest er zelfs zijn, omdat het bij me hoort. Ik weet dat er zoveel vrouwen zijn die worstelen met de uitdagingen die het dagelijks leven biedt: de zorg voor een zorg-intensief kind, het verlies van een dierbare, een negatief zelfbeeld, alle ballen in de lucht willen houden.
Ik wil dat die vrouwen weten dat ze gezien worden. Dat hun verhalen gehoord worden. En dat ze er niet alleen voor staan.

Wil jij je verhaal delen? Neem dan even contact met me op.