Antonette Spaan

Reis mee met Antonette Spaan: onze nieuwe Sisterz-blogger

Kia Ora! Mijn naam is Antonette Spaan en terwijl ik dit schrijf, ben ik in Nieuw-Zeeland. Juist ja, dat land helemaal aan de andere kant van de wereld, op minstens 24 uur vliegen vanaf Amsterdam. Het land dat vanuit het verleden een sterke band heeft met Nederland (er liggen zelfs stroopwafels en roze koeken in de winkel) en het land vanuit waar er bij elke All You Need is Love kerstspecial minstens één familie naar Nederland vliegt. Het land dat bij veel mensen op de ‘wensenlijst’ staat om ooit nog eens te bezoeken. En het land vanuit waar ik jullie de komende maanden mee ga nemen op mijn avonturen. En dan bedoel ik niet alleen de fysieke reis, maar ook de reis naar binnen. In deze eerste blog leer je me in vogelvlucht kennen.


Geen standaardleven

Al van jongs af aan wist ik dat een ‘standaard’ leven niet voor mij weggelegd was. Ik wilde reizen, avonturen beleven en de wijde wereld intrekken. Ik studeerde toeristisch management en werk sinds mijn negentiende in de reisbranche. Nadat ik zowel voor mijn werk als privé de meest fantastische reizen maakte naar onder meer Alaska, Patagonië, Nieuw-Zeeland en Nepal, besloot ik in 2013 dat ik méér wilde dan een nieuwbouwhuis in een buitenwijk van Arnhem, 40 uur per week voor een baas werken en mijn tijd uitzitten tot aan mijn pensioen. Ik begon een reisblog en leerde mezelf alles wat nodig is om te gaan ondernemen en succesvol te schrijven.

‘Ik bracht mijn zomer door in een oude Volvo in Zweden’


Rollercoaster

In 2016 zegde ik alles op. Mijn koophuis, mijn zestien jaar durende relatie én mijn kantoorbaan. Sindsdien beschrijf ik mijn leven vaak als één grote rollercoaster die tot op heden nog in volle vaart vooruit dendert en maar zelden tot stilstand lijkt te komen. Ik werk locatie onafhankelijk, woonde een tijdje in een kleine cabin in het bos op de Veluwe en besloot een half jaar geleden opnieuw een tijdje nomadisch te leven.

Noorderlicht Antonette Spaan

Antonettes tentje onder het Noorderlicht. (Beeld: Antonette Spaan)

Zo bracht ik deze zomer door in een oude Volvo in Zweden. Ik reed meer dan 15.000 kilometer, helemaal tot aan de Noordkaap en weer terug. In die weken raakte ik verzeild in een tornado, sliep in m’n koepeltentje onder het Noorderlicht en bouwde vuurtjes aan het water. En temidden van al die avonturen, realiseerde ik me dat het de hoogste tijd is om mijn droom waar te maken: een eigen cabin in Zweeds-Lapland.Zes maanden lopen

Maar voordat ik dat doe, wilde ik mijn mijn ultieme doel, het lopen van Te Araroa in Nieuw-Zeeland, volbrengen. Te Araroa is een 3.000 kilometer lange hike van het noorden naar het zuiden. Toen ik afgelopen oktober op het vliegtuig stapte naar Nieuw-Zeeland, nam ik me voor om zes maanden te gaan lopen. Met alles wat ik nodig heb in mijn rugzak. Maar ik heb besloten – na 800 kilometer wandelen – mijn wandeltocht af te breken.

“Mijn leven stond voor de zoveelste keer op z’n kop”

Antonette Spaan Nieuw-Zeeland

Alhoewel een avontuurlijk leven leiden en de wereld rondreizen voor veel vrouwen een droom is, bleek bij mij de energie op te zijn. En zo stond mijn leven – voor de zoveelste keer – op z’n kop. Nadat ik mezelf twee weken lang in een appartement opsloot en regelmatig vliegtickets naar huis googelde en mijn 42e verjaardag in solitude doorbracht, belde ik Janet, de oprichter van Sisterz Online. “Ik wil mijn ervaringen delen!” vertelde ik haar.

Ik wil namelijk vrouwen inspireren om avontuurlijker te leven, maar tegelijkertijd mijn ervaringen, struggles en emoties delen. Beide kanten van het verhaal laten zien en niet alleen de mooie plaatjes. 

En dus neem ik jullie de komende maanden via Sisterz Online mee op mijn reis. Door Nieuw-Zeeland, terug naar Nederland en aansluitend mee naar Zweden, waar ik een rustiger bestaan ga opbouwen in de natuur en een ‘thuis ga creëren.

Reizen jullie online met me mee?

Veel liefs, 
Antonette


Meer lezen? Antonette is eigenaar van de websites We12travel en NieuwZeelandInfo. Daarnaast is ze de host van de Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen en upload ze, wanneer binnen bereik, dagelijks haar avontuur op Instagram. 
1 reactie

  1. Cindy Oosting op 21-01-2023 om 09:55

    Wat een mooie kans om je verhaal te delen en ga je zeker volgen…succes en vooral veel plezier met schrijven

Laat een reactie achter