verjaardagcadeaus

Vijf originele verjaardagscadeaus voor een 11-jarige

Wat geef je aan een kind die niet meer zoveel met speelgoed speelt én al veel heeft? Dat vroeg ik me een paar weken geleden af, toen ik nadacht over cadeaus voor de verjaardag van mijn oudste zoon. Ik moet je zeggen: het is goed gelukt! Omdat ik weet dat ik niet de enige ouder ben die wel wat tips kan gebruiken, deel ik hieronder vijf tips: 

1. Het escape boek

Escape boek

Onze oudste is een lezer. ‘S avonds voor het slapen gaan of ’s ochtends vroeg: het is voor hem een heerlijke manier om te ontspannen. Maar al z’n boeken had hij al één of meerdere keren gelezen. Tijd voor een nieuwe dus! Tijdens mijn zoektocht naar een leuk boek, stuitte ik op dit fantastische Escape Boek. Een anders-dan-anders boek, omdat je opdrachten moet doen om het verhaal verder te kunnen lezen. Gezien de lovende online recensies durfde ik het aan en terecht: Jesse vond ‘m erg leuk.

2.  Een fietscomputer

Naar een vriendje een paar kilometer verderop, naar het winkelcentrum of gewoon ‘om te chillen’: Jesse fietst wat af. En hard ook. Als we samen fietsen, vraag ik standaard of het een stukje langzamer mag. Hij kwam dan ook zelf met het idee om een kilometerteller/fietscomputer te vragen. Topidee, als je het mij vraagt.

3. Sportieve uitdaging

Sinds een jaar of twee is Jesse keeper in zijn voetbalteam. Vindt hij helemaal fantastisch, en wij dus ook. Om nog meer techniek te leren, volgt hij (inmiddels voor de derde keer) een 10-weekse keeperstraining in de regio. Superleuk en leerzaam! Misschien dat jouw zoon of dochter ook helemaal ‘aan’ gaat van een (eenmalige) sportieve uitdaging?

4) Zwemshort

De zomer laat nog even op zich wachten, maar je kunt maar beter goed voorbereid zijn… Daarom vroeg Jesse dit jaar een nieuw zwemshort. Samen met zijn jongere broertje zocht ik een leuke uit, die ook nog eens in de aanbieding was. Laat de vakantie maar komen!

5) Een tof spel

Van spelletjes kun je er nooit genoeg hebben, toch? Zeker van die handzame, kleine spellen die je makkelijk in de tas kunt gooien. Sinds zijn verjaardag is Jesse de trotse bezitter van Metropolis, een leuk kaartspel dat een heel klein beetje aan Monopoly doet denken.

Laat een reactie achter