zo redde tania haar seksleven

Zo redde Tania Mulder haar seksleven (en bleef ze bij haar man)

Ze was jarenlang een veelgevraagde gast in seksprogramma’s op televisie. Dan heb je ’t zelf in bed ook goed voor elkaar. Zou je denken. Tot Tania Mulder iets overkwam waar ze zich geen raad mee wist: “Ik kreeg steeds minder zin in seks. Dat kostte me bijna de relatie met de liefde van mijn leven.”

Met een koffer vol neppiemels op pad om the bride to be en haar vriendinnen een goede les in erotische massage te geven: seks-en intimiteitscoach Tania Mulder deed het regelmatig. “Ik ben er zeventien jaar geleden mee begonnen. Het is hilarisch, leuk en leerzaam”, zegt ze. “En ook stelletjes wisten me goed te vinden. Op die manier wilden ze hun seksleven een boost geven.”

Afwijzen

Toch knaagt er in die tijd iets bij Tania. “Ik merkte dat de stellen die bij me kwamen, tegen dezelfde dingen aanliepen als ik. Want hoewel ik veel van mijn hield (en houd): ons seksleven was niet echt boeiend. De seks op zich was prima, maar ik dacht niet: ‘yes, morgen weer!’ In de loop van de tijd kreeg ik ook steeds minder zin om met hem te vrijen. Ik vond het vreselijk om hem af te wijzen, maar deed het wel.”

“Waar ik zat tijdens de seks? In mijn hoofd, bij het boodschappenlijstje”

Boodschappenlijstje

Waar haar gevoel vandaan komt, weet Tania niet. Tot een vriendin haar vraagt om proefpersoon te zijn voor de massage-opleiding die ze volgt. “Zij zei: als je denkt, kun je niet voelen.” Onbewust slaat haar vriendin daarmee de spijker op z’n kop: “Want waar zat ik tijdens de seks? Inderdaad, in mijn hoofd. Bij het boodschappenlijstje, bijvoorbeeld. Of ik was mijn man in gedachten aan het bijsturen: wat nou als hij net ietsje meer dit of dat…”

Oplossingen

“Zullen we gaan swingen?”, stelde hij op een gegeven moment voor. Ik vond het prima, maar de ervaring werd een teleurstelling: het was zó voorspelbaar. Platte seks. Hoewel mijn man het wél spannend en opwindend vond, zei hij: “Als jij niet geniet, hoeft het voor mij niet. Ik kan alleen oprecht genieten als jij dat ook doet.”

“De volgende dag stonden de striemen op mijn billen”

Loslaten

En dus gaat naar de zoektocht naar een beter seksleven verder. “Op een gegeven moment hoorde ik op een feestje over BDSM”, vertelt Tania. “Maar ik wist dat mijn man daar helemaal niks mee had.” Met toestemming van haar partner gaat Tania het avontuur aan met een andere man. “Tijdens dat samenzijn merkte ik voor het eerst in mijn leven hoe het is om écht los te laten. Helemaal uit mijn hoofd te zijn en te voelen. Op het moment zelf besefte ik het niet, maar de volgende dag stonden de striemen op mijn billen.”

De ervaring maakt zo’n indruk op Tania, dat ze er behoorlijk van in de war is. “Ik was verliefd. Maar niet op hem: ik verlangde er niet naar om met hem op de bank te zitten. Of naar de bioscoop te gaan. Maar seks? Absoluut. Ik was verliefd op de overgave die ik op dat moment had gevoeld.”

Teleurstelling

Tania is zo enthousiast, dat haar man voorstelt om samen naar een BDSM-feestje te gaan. “Van een afstandje zat ik geboeid te kijken, nieuwsgierig naar wat er zou komen. Maar het was – net als met het swingen – een teleurstelling. De man in kwestie keek de onderdanige vrouw een paar keer streng aan, duwde toen zijn vingers naar binnen en probeerde haar te laten squirten. Dat was het.”

“Ik dacht: hier gaan we weer”

“Ik realiseer me dat ik uit moet kijken om mannen ‘de schuld’ te geven, maar ik dacht wel: hier gaan we weer. Want wat veel mannen niet beseffen, is dat er een groot verschil is tussen mannelijke en vrouwelijke opwinding. Je moet de tijd nemen om het spel te spelen, verbinding te maken. Niet puur op het orgasme gericht zijn. Over het algemeen hebben vrouwen tijd nodig om ‘uit hun hoofd te komen’ en te gaan voelen. Als je deze vrouw een blinddoek om had gedaan en haar wisselend met vreemde handen had aangeraakt – dan hard, dan zacht – was het voor haar een mind blowing ervaring geworden.”

Door mijn nieuwe ervaringen, realiseerde ik me dat voor mij niet genoeg is om alleen maar orgasmegerichte seks te hebben. Van mijn hoogtepunt naar vrijen, het hoogtepunt van mijn man en dan niks. Prima voor tussendoor, maar niet voor de rest van mijn leven.”

Laat een reactie achter